Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Citrom képes leírás - Gyümölcs.tlap.hu
részletek »

Citrom - Gyümölcs.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gyumolcs.tlap.hu » Citrom
Keresés
Találatok száma - 4 db
A citrom titkai

A citrom titkai

Évszázadok óta ismert, milyen egészséges a citrom. Erős antibakteriális, vírusellenes és immunerősítő hatása van, és mivel segíti az emésztést és a májműködést, fogyókúrára is alkalmas. A citrom sokféle anyagot tartalmaz, citromsav, kalcium, magnézium, C-vitamin, bioflavonoidok, pektin és limonin. A citrom sokféle anyagot tartalmaz, citromsav, kalcium, magnézium, C-vitamin, bioflavonoidok, pektin és limonin. Mire jó még a citrom? Ha ég a gyomrunk, vese- vagy hólyagproblémáink vannak, netán allergiásak vagyunk a citrusfélékre, előbb beszéljük meg orvosunkkal a citromterápiát. Tíz éves kor alatt ne adjunk citromlevet a gyereknek, súlyos panaszok esetén pedig forduljunk orvoshoz, ne kísérletezzünk öngyógyítással...

Citrom

Citrom

A hagyomány szerint a citrom a kasmíri hegyekben őshonos, s körülbelül 3000 évvel ezelőtt vándorolt el ezekről a tájakról egészen Kínáig, ahol a limung nevet kapta. Perzsiában való meghonosodása után is megőrzött. Perzsia után Mezopotámiában is sikerült alkalmazkodnia a természeti viszonyokhoz, s babiloni fogságuk során a héber törzsek minden bizonnyal itt sajátították el ennek a gyümölcsnek a termesztését. Annyira a szívükbe zárták, hogy egyes szertartások, mint például a sátoros ünnep alkalmával még szerepet is kapott! Az ókori görögök nászszertartásaik során szimbolikus erővel ruházták fel ugyan a citromot, ám úgy tűnik, termesztése nem volt igazán népszerű. A Krisztus utáni X. századtól kezdve az arab törzsek terjesztették el az általuk li mûm-nak nevezett gyümölcsöt a Földközi tenger medencéjében, különösen Hispániában, ahol a limon-ná átkeresztelődő citrom igazi hazára lelt. Spanyol elnevezéséből származik egyébként az angolszász lemon és a limonádé szó is. A XV. század végén a spanyol és portugál hódítók ültettek először citromfát Floridában, ahol mind a mai napig a vidék egyik meghatározó eleme...

Citrom: a fogyás titka!

Citrom: a fogyás titka!

Ha fogyni szeretnél, és már mindent kipróbáltál, itt az alkalom, hogy a természet erejét hívd segítségül! A citrom, bár savanyú, jó hangulatot csinál, a leve pedig szinte feloldja a zsírt! Rengeteg C-vitamint tartalmaz (53 mg / 100 g), amely meggyorsítja a zsírégetéshez szükséges pajzsmirigyhormon, a thyroxin termelődését. Ha ebből a hormonból kevés áll szervezeted rendelkezésére, lelassul az anyagcseréd. Tipp: étkezések között igyál egy pohár citromos vizet! Ha salátát készítesz, a salátaöntet állhat 4 kávéskanál citromléből és 1 kávéskanál olajból. A halakhoz és a zöldségekhez is kiváló néhány csepp citromlé! Legjobb, ha a citromot fehérjével kombinálod. Egy kevés fehérjével a C-vitamin olyan hormonok termelését segíti elő, melyek a hasról és a fenékről tüntetik el a zsírt. Hogy a zsírégetés egész napon át hasson, a reggeli kombináció a legfontosabb: tegyél a kenyérre némi fehérjét, például 1 szelet sajtot vagy sovány túrót, és igyál hozzá 1 pohár frissen préselt citromlevet ásványvízzel hígítva. A kombináció éjszaka, alvás közben is hat, ha este egy pohár joghurtba keversz cirtomlevet...

Gyümölcs magazin hírek
Szuperbanán javíthat milliók egészségén Afrikában
Szuperbanán javíthat milliók... Szuperbanán, azaz genetikailag módosított, alfa- és béta karotinnal gazdagított gyümölcs javíthat az afrikai népesség egészségén azáltal, hogy emeli a szervezet A-vitamin szintjét - jelentették be hétfőn ausztrál kutatók. Hamarosan elkezdik az új növény klinikai tesztjeit az Egyesült Államokban - tudósított a The Daily Telegraph. A tudósok azt tervezik, a...
Málna (Rubus idaeus)
Málna (Rubus idaeus) A málna (Rubus idaeus), magyar népies neve a boldogasszony csipkéje és a himpér, a...
Cseresznye (Prunus subg. Cerasus)
Cseresznye (Prunus subg. Cerasus) A cseresznye (Prunus subg. Cerasus) a rózsafélék (Rosaceae) közé tartozó Prunus...
Minden, ami citrom!

Minden, ami citrom!

A legismertebb déligyümölcs, a citrom, amelyet kivétel nélkül minden korosztály fogyaszthat különböző mennyiségben és formában. Nem hiányozhat egyetlen háztartásból sem, ételeink, italaink ízesítésre minden nap használjuk. Magas C-vitamin tartalma miatt elsődleges vitaminforrás, különösen járványos időszakban. Az emberi szervet nem képes sem előállítani, sem raktározni C-vitamint, pedig a sejtek működéséhez elengedhetetlenül fontos, hiánya betegségekhez vezet. Kiemelkedő baktérium és vírusölő képessége miatt megelőző és gyógyító hatása is van. Igazán akkor hatásos, ha cukor nélkül fogyasztjuk, mert a cukorral kiváló táptalaj készítünk elő a kórokozók számára. Emésztésserkentő hatása miatt a gyomorbántalmak kedvelt ellenszere. Méregtelenítő, a benne található citromsav egyrészt feloldja a szervezetben található fölösleges anyagokat, bomlástermékeket, másrész pótolja a hiányzó sókat. Kúraszerűen, egy pohár vízbe fél citrom leszűrt levét öntsük, és lassan kortyolva igyuk meg. Ne használjunk fém citromcsavarót, mert a gyümölcs így elveszti legfontosabb értékeit...

Tuti menü