Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mondd el véleményed, tapasztalatod a Gyümölcs fórumon
részletek »

Gyümölcs fórum

Írd le véleményed, tapasztalataid a(z) Gyümölcs fórumon. Kérdezz bátran másoktól! Kellemes fórumozást kívánunk!

Fórum

Itt vagy: gyumolcs.tlap.hu » Gyümölcs fórum
Keresett kifejezés
Keresés
rebi0122014.02.04. 13:44 | Válaszolok | #67866
rebi012

Ha télen a gyümölcsöt nem tudjuk saját elraktározott készletünkből biztosítani, és vásárlásra adjuk a fejünket, ügyeljünk rá, hogy megbízható forrásból vegyük az import gyümölcsöt, és fogyasztás előtt alaposan mossuk meg, így megtisztíthatjuk a külsején lévő mesterséges tartósító anyagoktól, mint ahogyan ez a cikk is írja!:)
laboratorium.hu/elelmiszer-es-mas-finomsagok/deli-gyumolcsok-teli-intelmek/

Vitamin2010.03.15. 08:55 | Válaszolok | #13703
Vitamin

Fontosak a vitaminok és a nyomelemek: http://vitamin.dynani x.com/

Földvári Imre2010.02.19. 12:01 | Válaszolok | #13189
Földvári Imre

Tippek a gyümölcsök téli eltartására:

A család számára szükséges gyümölcsöt igyekszünk télre is biztosítani, főleg ha a saját kertünk terméséről van szó. A befőzésen és a fagyasztáson kívül azonban jó, ha tudunk spájzolni is egy-két gyümölcsöt. Téli eltartásra elsősorban a téli alma alkalmas, de jól tárolható a Jonatán, a Starking, a Húsvéti Rozmaring, a Sóvári és egyéb viaszos héjú almák. Nézzük, mit kell tennünk!

Először is fontos tudni, hogy tárolásra csak ütődés-, nyomódás,- sérülésmentes, féregmentes, tökéletesen ép, egészséges gyümölcs alkalmas. A közepes vagy kisebb alma például jobban eláll, mint a nagy. A már beérett, vagy túlérett alma tárolásra nem alkalmas. Az inkább aszalni, vagy befőzni jó. Az alma alapszíne zöld. A piros almák alapszíne is eltűnik itt-ott, ahol a gyümölcsöt egy levél beárnyékolta, vagy gally fedte. Ha ez az alapszín zöld, vagy zöldes, akkor a legalkalmasabb az alma a tárolásra. Ha már sárga, úgy beérett és másként kell felhasználni.

Az almát - ha tehetjük - földes helyiségben, száraz, szellős pincében, vagy kamrában, rácson, vagy ládákban tároljuk. Legjobb, ha +4 C hőmérsékleten tartjuk. Ezt csak úgy érhetjük el, ha a helyiség ablakait éjjel nyitva hagyjuk, az ajtóra pedig hálót teszünk és így kellően le tudjuk a helyiséget hűteni.

Szobában, előszobában, szekrény tetején, a padlós, száraz helységekben az alma hamar megráncosodik, veszít a nedvességéből.
A ládában levő almát havonta egyszer át kell válogatni, és a hibásakat vagy túléretteket el kell távolítani, vagy felhasználni.

A körtét a tárolás előtt ugyanúgy át kell válogatni, mint az almát. Szintén csak hibátlan téli körte alkalmas tárolásra. A körte tárolásánál viszon a hőmérséklet +6-8 C is lehet. A körtét nem ládában, hanem 1 vagy 2 sorosan polcon, vagy nyitot papír dobozban kell tárolni. Ha beérett, akkor minél előbb el kell fogyasztani, mert megrothad.

A dió, mogyoró és mandula szellősen szétterítve, vagy vászon zsákban tartható. Ügyeljünk arra, hogy ősszel a diót, mandulát, szedés után zöld héjából mielőbb bontsuk ki, és szárítsuk meg, mert különben megpenészedik. Zsákban, esetleg kilyuggatott papírzacskóban, vagy hálóban felakasztve évekig is eláll. Egyes diófajták, mint például a nagy szemű, ún. lódió csak frissen fogyaszthatók, mert ilyenkor lehet a héjukat lehúzni. Tárolás alatt ezeknél a mag teljesen összeszárad, megapad.

Forrás: http://www.edenkert.hu/gyumolcs/gyumolcs-az-asztalon/tippek-a-gyumolcsok-teli-eltartasara/2344/

Gyümölcs magazin hírek
Megfejtették a durián gyümölcs szúrós szagának titkát
Megfejtették a durián gyümölcs... Megfejtették a durián gyümölcs szúrós szagának titkát szingapúri tudósok – számolt be róla a BBC hírportálja. Három évnyi munka után az öt rákkutatóból álló csoport a világon elsőként készítette el a labdaméretű, tüskés dél-ázsiai gyümölcs genetikai térképét, eredményeik a Nature Genetics című szaklap aktuális számában jelentek meg....
Szardínián termesztettek először sárgadinnyét Európában
Szardínián termesztettek először... Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti: A Földközi-tengeri medence...
Szuperbanán javíthat milliók egészségén Afrikában
Szuperbanán javíthat milliók... Szuperbanán, azaz genetikailag módosított, alfa- és béta karotinnal gazdagított...
tlap.hu2010.01.06. 23:19 | Válaszolok | #12276
tlap.hu

Üdvözlünk a(z) gyumolcs.tlap.hu fórumán!

Új hozzászólás küldés

*
Neved
*
Üzeneted
15000 karaktert írhatsz még
Kép
(.jpg, .gif, .png formátum)
Küldés
Tuti menü